tisdag, augusti 28

Nicole fick ingen special behandling i fängelset

Experterna instämmer att även fast Nicole bara satt inne i 82 minuter av hennes fyra dagars långa straff, så fick hon ingen special behandling.

"Först och främst, det som händer är, en ovåldsam brottsling som även har en lindrig lagöverträdelse, och han/hon får ett straff på mindre än 30 dagar. Så får personen ifråga släppas tidigare pga att det är överfullt på fängelserna. Sheriffen har tillåtelse att frige dom tidigare," säger Steve Whitmore till MTV som är talesman för Sheriffen's avdelning.

Han förklarade även lite tydligare, såhär säger han:

"Om man får 90 timmar (som Nicole fick.) Så gör man 10% av det, vilket är 9 timmar. Och pga att vi har överfullt, så ingår det ändå i våra rutiner att boka in dom i fängelset för att sedan släppas. Då räknas inte deras goda beteénde eller hur mycket dom har jobbat. (Man får minskad fängelsetid för gott beteénde alltså och hur mycket man arbetat.) Vilket vi måste göra enligt staten, för det dras av på domen. Det är så det fungerar. Oavsett vem, det är våran policy.

Du bokas, du tar ett bokningsfoto, du arresteras och sedan blir du frigiven," förklarar han. "Det har inget att göra med vem du är som person, det ingår i processen helt enkelt."

MTV pratade även med Steve Meister som är en föredetta åklagare i LA.

"Om du är en medborgare, så låter inte det där helt riktigt," erkänner Meister. "Men om det skulle hända till dig, så kommer du vilja att det blir på det sättet. Men (Nicole och andra) kändisar behandlas ändå på samma sätt som vem som helst, dom får varken mer eller mindre straff än någon annan."

Det är bra att det är så för det ska absolut Inte spela någon rolll om du är känd eller ej. Alla ska vi behandlas lika inför lagen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Betty, du som vet alot. Vet du vem Charlotte Ronson är? Länk: http://nicolerichie.org/visuals/thumbnails.php?album=159. Kan det vara Samantha Ronsons syrra?

Anonym sa...

Det måste det vara va? Ännu en länk :P http://nicolerichie.org/visuals/thumbnails.php?album=385

Anonym sa...

Vill bara tacka för en bra blogg :):)

Anonym sa...

äntligen har jag sett femte säsongen av simple life, har bara läst det du skrivit om den tidigare o sett bilderna.

hahaha, hur knasig var inte den där Sally, hon som var skådespelare?! snacka om att överreagera 1000 gånger! o hunter.. va snygg han var! :D

Anonym sa...

josie: Japp det är samanthas syrra. Hon är designer.
anonym: Tack tack vad glad jag blir:)
sara: Vad kul! Det var en rätt kul säsong även fast man visste att det hela var lite fejk. Haha Sally ja, hon överreagerade med flit ju säkert, det märkte man!hehe... Hon är ju skådis så hon är ju bra på överdriva om man så säger:)

BettY sa...

sara: and btw, Yes Hunter is a hottie:)