tisdag, november 13

Annat: Fotograf-David LaChapelle





















Nu hade jag som sagt tänkt skriva lite om en annan av mina favoritfotografer och det är David Lachapelle som ni säkert har hört talas om många gånger. ÄÄLSKAR hans bilder!!
När jag ser en bild som han har tagit så känner jag igen den direkt. Hans bilder är alltid väldigt originella och färgfulla. Bilderna känns också väldigt livfulla och glada. Dom är verkligen one of a kind! Jag är riktigt imponerad av alla hans idéer för ibland undrar man ju verkligen var han får allt ifrån. Att han har en livfull fantasi det kan man se tydligt i hans bilder:)
Och nu lite mer om David himself:

Han föddes den 11 Mars 1963(44 år) i Connecticut, USA. Första gången han upptäckte att det var foto som han ville syssla med var när han fotade sin mamma Helga i bikini och med ett martini glas i handen på en balkong i Puerto Rico.
Det första jobbet han fick göra som fotograf var att fota för Interview magazine och det var Andy Warhol som erbjöd honom det jobbet.
David har släppt fyra stycken fotoböcker. Den första släpptes -96 och heter "LaChapelle Land." Den andra släpptes -99 och heter "Hotel LaChapelle." Den tredje och fjärde släpptes samma år, 2006 och heter "Artists and Prostitutes" och "Heaven to Hell."

Han är inte bara fotograf utan han är videoregisör också. Och har gjort videos för en massa stora kändisar bl.a Elton John, Mariah Carey, Madonna, Jennifer Lopez, Britney Spears, Christina Aguilera, Gwen Stefani, Whitney Houston m.fl. Och år 2006 gjorde han en reklamfilm för H&M som var 5 minuter lång som heter "Romeo and Juliet," som blev väldigt populär. Han gör även en del reklamfilmer.

År 2005 gjorde han en dokumentär film som heter "Rize," den handlar om dansstilen Krumping. En populär dansstil i södra delen av centrala LA. Många klär ut sig till clowner också, lite scary tycker jag. Tycker dom är läskiga hehe... Har själv sett den filmen och det var rätt intressant att se. Dansstilen är väldigt annorlunda och det roligaste måste ha varit att se dom små barnen som också hade värsta taktkänslan och tog efter alla:P

David har inte så konstigt nog vunnit en massa priser för sina bilder också. Hela 12 stycken priser. Och flera av dom har han vunnit för sina musikvideor.

Projekt som David håller på med just nu är att han designar album omslaget till Courtney Loves kommande album. Det är även tänkt att han ska regisera Hilary Duff's kommande musikvideo "Reach Out."

Nån gång måste jag hans utställning. Det vore nåt det:)

>>HÄR kan man se en kort dokumentär om David:) Riktigt intressant!
>>HÄR är reklamfilmen som han har gjort för Desperate Housewives.
>>HÄR är reklamfilmen för Lost som han har gjort.
>>HÄR kan man se en reklamfilm som han har gjort till ett skomärke.
>>HÄR är en gammal reklamfilm för Armani där Ryan Phillipe och Amanda Lepore medverkar.

7 kommentarer:

Hedvig sa...

Coola bilder!

Anonym sa...

Aa riktigt coola bilder faktiskt.

Anonym sa...

Hans bilder är såå häftiga :)

Anonym sa...

UNDERBART !

Anonym sa...

fan va coolt, typ surrealistiskt och sexigt blandat :) det gillar jag. han verkar vara en sjukt duktig fotograf och jag gillar verkligen att hans bilder innehåller så mkt färg! asba inlägg! :D

Anonym sa...

jag älskar la chapelle!! han är favoriten, hans bilder är väldigt unika och provocerande.

Anonym sa...

Älskar LaChapelle...har varit på utställningen i Milano och den var underbar!